Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 kg
cebula 4 szt
pieczarki 500 g
główka kapusty kiszonej 1 szt
sól 2 łyżki
pieprz 0/5 łyżeczki
olej do smażenia
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Liście z kapusty gotujemy około 1 godz tak aby były miękkie w wodzie.
Krok 1 - Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami foto
2
Kasze gryczaną należy ugotować. Usmażyć cebulkę tak aby się zarumieniła na oleju i taką dodajmy do kaszy. Dodajemy pieprz i wszystko mieszamy.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami foto
3
Dodajemy jajko do kaszy surowe i grzyby przysmażone na oleju. Wszystko mieszamy. A następnie sól do smaku.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami foto
4
Zawijamy w liście powyższe nadzienie i dusimy w piekarniku godzinę czasu.
Krok 4 - Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 18.01.2014 14:57
naprawdę pyszne
sara1 17.01.2014 15:06
apetycznie wyglądają
Seba 14.01.2014 09:23
bardzo smaczne
Kuchenka 01.01.2014 13:34
bardzo apetyczne
Marta11 01.01.2014 11:13
takich jeszcze nie jadlam
babajaga1969 01.01.2014 05:03
jakie smakowite
marcia7 31.12.2013 23:53
nie ma to jak gołąbki
everay 31.12.2013 23:28
uwielbiam gołąbki
halina17 31.12.2013 22:24
Smaczne gołąbki.
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 22:17
Ciekawy przepis.
caffee_tea 31.12.2013 21:48
uwielbiam gołąbki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak