Gołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pyszne gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem mielonym oraz kukurydzą, zawinięte w liście młodej kapusty i zapieczone w bulionie warzywnym.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • kasza gryczana

    200 gramów
  • mięso mielone wieprzowe

    500 gramów
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    200 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kaszę gotujemy kilka minut krócej, niż zawarte jest to opisie przygotowania na opakowaniu. Ostudzamy.

2. Mieszamy z mięsem, osączoną z zalewy, kukurydzą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

3. Kapustę sparzamy, liście oddzielamy.

4. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

5. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

6. Podajemy z ulubionym sosem - pomidorowym, pieczarkowym lub musztardowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat