Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

5.0
(48)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszne gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem mielonym oraz kukurydzą, zawinięte w liście młodej kapusty i zapieczone w bulionie warzywnym.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 1 sztuka
kasza gryczana 200 gramów
mięso mielone wieprzowe 500 gramów
kukurydza w puszce 1 sztuka
bulion warzywny 200 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

  • gołąbki z kaszą
  • przepis na pyszny obiad
  • w sosie

1. Kaszę gotujemy kilka minut krócej, niż zawarte jest to opisie przygotowania na opakowaniu. Ostudzamy.

2. Mieszamy z mięsem, osączoną z zalewy, kukurydzą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

3. Kapustę sparzamy, liście oddzielamy.

4. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

5. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

6. Podajemy z ulubionym sosem - pomidorowym, pieczarkowym lub musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak