Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście kapusty włoskiej
grzybki suszone kilka sztuk
sól
sos sojowo grzybowy
olej do smażenia
bulion 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą

Grzybki suszone namoczyć, potem ugotować i pokroić.Cebulkę pokroić w kostkę zrumienić na oleju, dodać 1 łyżkę sosu sojowo - grzybowego . W wywarze z grzybów ugotować pęczak, przyprawić do smaku solą (nie dużo ,bo sos sojowy słony), 1 łyżką sosu sojowego ,dodać cebulkę i wymieszać.Liscie kapusty sparzyć, pościnać grube żyłki i nakładać farsz i pozawijać gołąbki.Poukładać w dużym rondlu zalać bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 28.06.2013 16:20
znakomity obiadek
Laila2786 06.04.2013 11:15
muszą być bardzo smaczne
barbara11561 14.03.2013 00:18
pyszne,uwielbiam gołąbki,ale z kaszą nie robiłam
Izabela/bella81 25.01.2013 15:18
ciekawe
Ada-Gaba 29.02.2012 06:54
bardzo lubię
m1monika 17.01.2012 19:08
fajne
Teresa19 23.07.2011 19:34
robię z ryżem,wypróbuję z kaszą
ben-ka 18.06.2011 18:48
jadłam gołąbki z grzybami są smaczne.
owca441 13.04.2011 17:49
lubię smak grzybów w potrawach
kuklik 10.03.2011 16:34
zawsze robię z ryżem a te mnie ciekawią
Aneta41 07.03.2011 15:02
Z kaszą nie jadłam
gacopierz23 19.02.2011 20:48
uwielbiam gołąbki z kaszą muszę spróbować
Natalia/tubisiek 04.02.2011 13:03
z kaszą nie próbowałam
kanu83 03.02.2011 09:31
Rewelacja
krzyniu1984 02.02.2011 15:25
fajny przepis!
teresa18 01.02.2011 17:30
mam dużo grzybów suszonych, chętnie wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak