Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kasza jęczmienna 1 woreczek
kasza gryczana 1 woreczek
pieczarki 25 dkg
mięso mielone 25 dkg
cebula 2 szt
ząbki czosnku 3 szt
papryczka chili 1 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą

Kasze ugotować i przestudzić. Cebulę pokroić, oprószyć słodką papryką i podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania wody. Kasze, mięso, pieczarki, cebulę, posiekaną papryczkę peperoni i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Delikatnie zdjąć z kapusty liście i wyciąć nerwy. Farsz nakładać na liście i zawijać. Gołąbki układać ciasno w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
Gołąbki polać 1/2 szklanki wody lub bulionu. Jeśli naczynie nie ma przykrywki, użyć folii aluminiowej. Zapiekać około godziny w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia gołąbki odkryć, żeby kapusta się przypiekła. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 10.01.2015 17:03
nie jadłam, ale muszę kiedyś spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak