Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty włoskiej - light

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 300 g
sól do smaku
kapusta włoska 1 sztuka
bulion drobiowy 1 l
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
ryż brązowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej - light

Mięso mielone mieszany z ugotowanym wcześniej i wystudzonym ryżem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Kapustę włoską sparzamy wrzątkiem, a następnie obrywamy kilka listków z zewnątrz, tych największych. Z mięsa formujemy podłużne klopsy i zawijamy w liście kapusty. Na koniec spinamy jedną wykałaczką przez środek. Wszystkie gołąbki przekładamy do garnka i zalewany bulionem drobiowym (polecam zrobić samemu) wymieszamy z pomidorami krojonymi z puszki. Gotujemy na wolnym ogniu ok. godziny. Można przed podaniem zagęścić sos białą mąką wymieszaną z niewielką ilością wody. Ja jednak tego nie robiłam, bo wolę taki sos. Świetna propozycja dla osób na dietach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MartaKarasia90 10.11.2013 17:06
uwielbiam gołąbki ;) ale z kapusty włoskiej jeszcze nie jadłam ;)
Beatris 10.11.2013 12:19
Uwielbiam gołąbki...
SmakolykiJoanny 10.11.2013 09:21
Lubie takie gołąbki.
natalia.doradca 10.11.2013 07:00
Super :)i jak smacznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak