Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty włoskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt,
mięso mielone 500 g,
ryż ugotowany 1 woreczek,
pieczarki 150 g,
cebula 2 szt,
sól i pieprz do smaku
przyprawy do smaku do mielonego
Bazylia suszona Prymat odrobina
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej

Z kapusty wyciąć głąba.

Liście kapusty sparzyć kilka minut w lekko osolonej wrzącej wodzie.

Po wyjęciu pościnać grubsze nerwy.

Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.

Po ugotowaniu wystudzić.

Obrać cebule pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklić na rozgrzanym oleju.

Do podsmażonej cebuli dodać obrane, pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć do miękkości pieczarek a następnie wystudzić.

Do miski włożyć mięso dodać ryż, pieczarki z cebulką, jajko i przyprawy.

Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Na liście nakładać farsz i zawijać gołąbki.

Gołąbki układać w większym garnku, zalać wodą i dusić około 20 - 30 minut.

Po tym czasie gołąbki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut aby gołąbki sie zrumieniły i przypiekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:32
Są bardzo smaczne.
Bożena Matuszczyk 26.09.2017 00:07
Dziękuję;)
jejkuchnia 22.09.2017 07:28
Ale pięknie wyglądają. :)
w mojej kuchni 21.09.2017 17:30
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak