Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty włoskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 70 dkg
mięso mielone wieprzowe 70 dkg
jajko 2 szt
ryż 3/4 szkl
kasza manna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej

Kroki postępowania

1
Ryż przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską bardzo drobno szatkujemy lub zcieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie kapustę solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie do kapusty dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka, dodajemy ryż oraz kaszę mannę. Masę dokładnie wyrabiamy ręką.
Krok 1 - Gołąbki z kapusty włoskiej foto
2
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formujemy owalne kotlety (można obtoczyć je w mące). Sznycelki układamy na rozgrzanej oliwie i smażymy z obu ston.
Krok 2 - Gołąbki z kapusty włoskiej foto
3
Usmażone gołąbki układamy w rondlu, zalewamy wodą i gotujemy około 30-35 minut. Gotowe gołabki wykładamy na talerz.
Krok 3 - Gołąbki z kapusty włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 28.12.2013 10:18
pyszne gołąbeczki
Alex_M 07.12.2013 15:11
smaczniutkie :)
Motorek 25.10.2013 09:17
smaczne jedzenie
Dorian 21.07.2013 20:39
pyszne golabki
alaaa 30.06.2013 22:18
są na prawdę smaczne
Adam/ZUB3R 17.06.2013 22:02
bardzo dobre
Ela15 10.06.2013 14:11
bardzo smaczne
IKrakowianka 27.04.2013 21:47
bardzo fajne
mic 20.08.2012 20:32
rewelacyjne
mic 20.08.2012 20:32
rewelacyjne
caralajna 12.08.2012 07:28
pycha
Bernadeta1 09.08.2012 14:49
Pyszne i mniej pracochłonne
kate.500 04.08.2012 17:20
pycha
RenataZ-et 04.08.2012 17:19
wow! ale super!
olkaaa 04.08.2012 11:45
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak