Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
mięso mielone 60 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko 1 sztuka
pieczarki 15 dag
sos pieczeniowy 1 opakowanie
cebula czerwona 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty pekińskiej

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę. Liście wyjąć i odsączyć. Ostudzić.

Farsz: cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem. Następnie dodać ugotowany ryż, jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać. Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.

Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem. Piec 30 min w 180 stopniach. Przygotować sos pieczeniowy. Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka. Podpiec jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.08.2013 20:04
czasami takie robię
caffee_tea 04.03.2012 11:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak