Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapustą w środku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
kapusta biała 1/2 główki
cebula 2 sztuki
jaja 1 sztuka
marchew 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
ryż 1 torebka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapustą w środku

Kapustę myjemy i gotujemy przez ok. 5-7 minut w osolonej wodzie. Po tym czasie odcedzamy, a następnie kroimy na cienkie paski. Do mięsa dodajemy: jajko, ryż (nieugotowany), pokrojoną i przestudzoną kapustę, startą na tarce cebulę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotlety i wrzucamy na gotującą się wodę. Do wody dodajemy także cebulę w całości, startą na tarce marchew, a pod koniec gotowania (po ok. 15-20 minutach) przyprawiamy i zaprawiamy koncentratem. Można także zagęścić mąką (ja pominęłam, by było dietetycznie). Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.08.2012 22:05
Uwielbiam gołąbki, ale rzadko je robię:(
gosia47-47 02.08.2012 10:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak