Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z kabanosami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście białej kapusty 6
ryż biały 200 g
kabanos 6
cebula
oliwa
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z kabanosami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy około 6 dużych liści z białej kapusty - oparzone i odcięte łyko. Ryz gotujemy razem z kostką bulionową. Cebulkę drobno siekamy. Kabanosy kroimy w krążki. Na patelni podsmażamy kabanosy, kiedy wytopi się tłuszczyk dodajemy cebulę i wszytko razem smażymy. Dodajemy ugotowany ryz i doprawiamy do smaku solą pieprzem i magi. Gotowy farsz zasmażamy przez około 1-2 minuty (możemy podlać wodą jeżeli będzie przywierał) Tak przygotowany farsz zawijamy w liście.
Krok 1 - Gołabki z kabanosami foto
2
Do garnka wlewamy około 2 - 3 łyżki oliwy, wykładamy dno garnka kapustą. Układamy gołąbki, zalewamy około 1 l wody, posypujemy solą i skrapiamy magi.
Krok 2 - Gołabki z kabanosami foto
3
Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 60 - 70 minut. Można podawać z sosem pomidorowym. Smacznego
Krok 3 - Gołabki z kabanosami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.08.2013 07:19
apetyczne gołąbki
Angelika10 11.06.2013 20:41
jeszcze takich nie jadłam
Wacław 31.08.2012 09:20
pycha te gołąbki !
Betka 23.08.2012 08:29
mmm coś nowego!
TEtalicha 09.08.2012 16:22
i dobre są? ja się nigdy nie spotkałam z tym i nnie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak