Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż 1/2 szklanki
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
kasza gryczana 1/2 szklanki
grzyby suszone 1/2 szklanki
cebula biała 2 szt
tłuszcz do smażenia 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami

Wykonanie:
Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i odstawić. Kapustę oczyścić, sparzyć, wyciąć nerwy i przestudzić. Kaszę ugotować każdą oddzielnie z dodatkiem soli na sypko, po czym razem wymieszać. Cebulę posiekać przysmażyć na tłuszczu razem z posiekanymi grzybami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku i w razie potrzeby podlać wywarem grzybowym. Farsz nakładać na liście, formować gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym, skrapiając każdą warstwę olejem z dodatkiem soli. Piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 29.12.2016 13:09
jakie dobre gołąbki
bertpvd 29.12.2016 11:31
wyglądają bardzo apetycznie
RenataZ-et 29.12.2016 11:24
super gołąbki :)
mirosława4 29.12.2016 11:23
takich jeszcze nie jadłam :)
Krzysztof15 29.12.2016 11:15
ciekawy przepis
Małgorzata92 29.12.2016 09:47
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak