Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grochem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
kasza jęczmienna 25 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
groch 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grochem

Kroki postępowania

1
Kaszę i groch ugotować do miękkości w osobnych garnkach. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju i połączyć z grochem, kaszą i przyprawami.
Krok 1 - Gołąbki z grochem foto
2
Kapustę włoską zaparzyć we wrzątku, następnie wyjmować kolejno liście, nakładać farsz z grochu.
Krok 2 - Gołąbki z grochem foto
3
Formować gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Gołąbki z grochem foto
4
Należy pamiętać aby każdą gołąbków warstwę polać olejem i posypać przyprawą warzywną i polać maggi
Krok 4 - Gołąbki z grochem foto
5
Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut
Krok 5 - Gołąbki z grochem foto
6
Gołąbki można podawać z dowolnym sosem, np pieczarkowym lub pomidorowym
Krok 6 - Gołąbki z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 29.09.2012 11:39
Apetycznie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak