Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z czarnuszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 Sztuka
mięso mielone 500 Gram
ryż ugotowany 1 Torebka
czosnek 2-3 Zabki
cebula 1 Sztuka
Bazylia suszona Prymat 1-2 Łyżeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 2 Łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 Sztuki
ziele angielskie 3 Sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z czarnuszką

Kroki postępowania

1
Mieso mieszamy z ugotowanym ryzem. Dodajemy majeranek oraz czarnuszke. Solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 1 - Gołąbki z czarnuszką foto
2
Kapuste wkladamy do wrzatku na pare minut i gotujemy do momentu az liscie beda miekkie. Liscie ktore sa pekniete lub brzydkie zostawiamy do wykladania dna garnka. Do liscia dajemy farsz, zawijamy ciasno, mozemy dla pewnosci zwiazac je nitka
Krok 2 - Gołąbki z czarnuszką foto
3
Golabki ukladamy w garnku, zalewamy woda, solimy. Dodajemy lisc i ziele. Gotujemy na malym ogniu zaraz po zagotowaniu do miękkości.
Krok 3 - Gołąbki z czarnuszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.04.2016 19:21
moje ulubione danie
Magula 04.03.2016 09:20
Smaczne danie!
Bernadeta1 02.03.2016 17:03
gołąbki to pyszne jedzonko
Marta1986 01.03.2016 21:09
smaczne mniam
Madzai 01.03.2016 19:55
Wyglądają apetycznie:)
agnieszka214 01.03.2016 17:38
Lubię bardzo gołąbki
Konczi 01.03.2016 14:28
:) u mnie dzisiaj też gołąbki i też z czarnuszką :) pycha :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak