Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ciecierzycą i kaszą jaglaną
Kroki postępowania
Nakładać po porcji farszu na wcześniej obgotowane liście kapusty, zaginać boczne części liścia i ściśle zwijać gołąbki, zaczynając od nasady liścia.
kapusta biała | 1 sztuka |
ciecierzyca | 3,5 szklanka / ugotowanej |
kasza jaglana | 3,5 szklanka / ugotowanej |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżka |
cebula | 2 sztuka |
czosnek | 6 ząbek |
puree z dyni | 3 łyżka |
olej rzepakowy | 3 łyżka |
masło | 2 łyżka |
sól | 1/2 łyżeczka |
Pieprz czarny Prymat w młynku | 1/2 łyżeczka |
chili | |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
bulion drobiowy | 1 szklanka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
ziele angielskie | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: