Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z bulgurem i dynią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 100 g
cebula 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka
dynia 200 g miąższu hokkaido
natka pietruszki
mięso mielone wołowo-wieprzowe 250 g
kapusta 10 liści (coolwrap)
rosół drobiowy 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z bulgurem i dynią

Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski.
Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy.
Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy.
Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy.
Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy.
Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy <3

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak