Gołąbki z białej kapusty z mięsem

Gołąbki z białej kapusty z mięsem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • szynka wieprzowa

    500 gram
  • cebula

    2 szt
  • pieprz

  • majeranek

  • sól

  • kapusta biała

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gołąbki z białej kapusty z mięsem

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z białej kapusty z mięsem foto
Robimy farsz.Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak jak pisze na opakowaniu tj ok 20 min.Studzimy i przekładamy do miski.Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i podsmażamy,przekładamy do ryżu.Następnie mięso mielimy i dodajemy do miski .Przyprawiamy. Teraz kapusta. W garnku gotujemy wodę.Wkładamy główkę kapusty obdartą z wierzchnich liści (liście te zachowujemy). Ściągamy pojedynczo liście kapusty.. Przy każdym liściu odkrawamy zgrubiałą część liścia.
Krok 2 - Gołąbki z białej kapusty z mięsem foto
Nakładamy farsz na liść kapusty, zwijamy brzeg z farszem, następnie boki i całość zwijamy dość ciasno. W dużym rondlu układamy na spodzie pozostałe liście kapusty, układamy ciasno jedną warstwę gołąbków,a potem następne.Zalewamy gołąbki woda z kucharkiem i gotujemy do miękkości ok godziny.
Krok 3 - Gołąbki z białej kapusty z mięsem foto
Gołąbki polecam podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Jagódka77 30.01.2015 14:11
dawno nie jadłam gołąbków, patrząc na zdjęcie aż się rozmarzyłam
Rafał10 06.05.2013 15:47
Zdjęcie zwala z nóg :) Uwielbiam gołąbki :)
SmakolykiJoanny 22.04.2013 18:49
Uwielbiam gołąbki domowe :)
dwa pokoje z kuchnią 15.04.2013 10:25
ale się stęskniłam za gołąbkami
katarzynagotuje 14.04.2013 23:52
uwielbiam goląbki:)
Gary Michy 14.04.2013 23:46
Jak dla mnie idealne :)
beniaminek 14.04.2013 21:31
fajne danie
wiola333 14.04.2013 20:25
bardzo smakowity przepis
Laila2786 14.04.2013 19:56
są pyszne, moje ulubione
Renata9 14.04.2013 19:52
Bardzo lubię gołąbki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat