Gołąbki wegetariańskie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż ugotowany

    1 szkl
  • cebula

    2 szt
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • pieczarki

  • kiełki

  • sól, pieprz

  • szczypiorek, natka

  • ząbek czosnku

  • ziele ang

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • kostka rosołowa

  • kapusta biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki farszu rozdrobjic i wymieszać, napełniać liście kapusty i zawijać, układać w garnku.

Na gołąbki wrzucić trochę poszatkowanego szczypiorku i natki pietruszki, kilka liści laurowych, mielone ziele angielskie, trochę suszonej bazylii i oregano, ząbek czosnku w plasterkach.

Zalać gorąca wodą z rozpuszczona kostką rosołową. Gotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 04.11.2010 09:46
nigdy nie jadłam w takiej wersji, ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat