Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
mięso mielone 1 kilogram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
ryż 2 woreczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
mąka
przecier pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie pomidorowym

Kapustę sparzyć w osolonej wodzie oddzielając liście. Z liścia usunąć grubą część. Przygotować mielone doprawiając bułką tartą, solą oraz pieprzem. Dodać jajka i wymieszać. Do wyrobionego mięsa wsypać dwa woreczki nie ugotowanego ryżu. Dobrze wymieszać. Na każdy liść wkładamy porcję mielonego i zawijamy w rulon spinając wykałaczką. Tak przygotowane wszystkie gołąbki wkładamy do garnka, w którym na dnie znajduje się odrobina oleju. Nie zapiekamy gołąbków tylko zalewamy od razu wodą, dodajemy przecier, i sól do smaku. Gotujemy na małym ogniu do miękkości kapusty. Sos zaklepujemy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak