Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Gołąbki w panierce

5.0
(124)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1/2 główki
mięso mielone
500 g
ryż
200 g
mleko
1/2 szklanki
kajzerka
1
jajko
2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
2/3 łyżeczki
Sklep Prymat
majeranek
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w panierce

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy. Gotujemy ją kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzamy i studzimy. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Kajzerkę moczymy w mleku.
Krok 1 - Gołąbki w panierce  foto
2
Do dużej miski wkładamy mięso, ryż, kapustę, odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy.
Krok 2 - Gołąbki w panierce  foto
3
Dokładnie mieszamy. Z masy forujemy płaskie, małe kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z sosem pomidorowym, na ciepło lub na zimno. Życzę smacznego :)
Krok 3 - Gołąbki w panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:24
nigdy takich nie jadlam ;p zawsze gołąbki zawinięte w kapustę ;)
Olga_SK 24.06.2017 17:37
Ciekawa propozycja! Zawsze to jakaś odmiana od tradycji :D
JulkaTomeczek 22.06.2017 17:09
Nie jadłam jeszcze takich
misia123410 06.06.2017 10:58
same pyszności
Urszula Świeca 28.05.2017 18:23
Pyszne gołąbki.))
Goya 24.04.2017 17:25
pomysł fajny ale wolę tradycyjne
engie23 17.04.2017 15:52
z chęcią bym zjadła
mirosława4 16.04.2017 19:44
apetyczne !
Jolanta40 10.04.2017 10:48
bardzo ciekawy przepis
MagdalenaIC 01.04.2017 21:21
Pysznie :)
cookingangelika 23.03.2017 10:15
świetny pomysł
paniusiaewa 05.03.2017 12:54
To całkiem inne gołąbki. Gratuluje pomysłu.
TyTaN 15.02.2017 09:16
Robiłem już takie i były pyszne
Laila2786 13.02.2017 12:45
apetyczne te gołąbki
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 08:23
Super przepis na pyszne danie;)
justynkag 27.01.2017 10:51
Apetycznie się prezentują
marta1371 12.01.2017 23:47
Smaczne gołąbki
Jolanta40 06.01.2017 23:45
bardzo ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 06.01.2017 22:07
uwielbiam gołąbki
GeneracjaXYZ 14.12.2016 18:13
Tego jeszcze nie było, na 100% wypróbuję przepis :)
Katarzyna59 04.12.2016 20:34
nowa odsona gołąbków, super
Marzena34 28.11.2016 19:06
ja robiłąm z surowej kapusty nasolonej,ale czesto się rozpadały,może tu jest rozwiazanie,w ugotowaniu kapusty?na pewno wypróbuję,
Joannasz3190 22.11.2016 10:14
Moje smaki :)
ice cubes 18.11.2016 18:31
Zaskakujące gołąbki :)
gerard.sz 13.11.2016 12:06
NO czegoś takiego to jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak