Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w mojej nowej wersji.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 większa
łopatka wieprzowa 1 kg. zmielić
ryż 1 torebka,
jajko 2 szt,
cebula 3 szt,
sok pomidorowy 1 litr 100%
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 30% 100 g,
oregano 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
koper świeży do obsypania.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w mojej nowej wersji.

Kapustę gotujemy 3 - 5 minut. Ściągamy liście, ścinamy zgrubienia.

Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy przyprawy, wystudzony ugotowany ryż, jajka oraz do smaku przyprawę w płynie. Dokładnie wymieszać.

Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać boki do środka i zawijać gołąbki.

Na patelnie wlać olej kokosowy, oraz olej roślinny, dodać pokrojoną w piórka cebule, ułożyć gołąbki i posypać papryką słodką oraz przyprawą uniwersalną.

Smażyć na złoty kolor po 15 minut z obydwu stron.

Gołąbki przełożyć do brytfanki. Sok wlewamy do wysokiego naczynia doprawiamy przyprawą w płynie, przyprawą uniwersalną Kucharek, pieprzem. Wymieszać i zalać gołąbki.

Włożyć do piekarnika nagrzanego 160 stopni i zapiekać 1 godzinę.

Po połowie pieczenia temperaturę podwyższyć do 180 stopni.

Gotowe gołąbki zalać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 09.03.2017 20:01
Świetne jedzonko;))
MonikaW 09.03.2017 16:27
Nie ma jak domowe jedzenie
dodi 09.03.2017 11:43
uwielbiam gołąbeczki
gosia56 09.03.2017 10:19
na pewno pyszne
gusia1000 09.03.2017 00:53
Na pewno są smaczne.
agnieszka214 08.03.2017 23:56
Nie ma jak pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak