Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z sosem grzybowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 główka
cebula
boczek wędzony 100 g
karkówka 500 g (mielona)
ryż ugotowany 500 g
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
wędzonka 300 g (podgardle)
cząber
Majeranek suszony Prymat
Tymianek suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z sosem grzybowym

Na patelni przesmażyłem drobno pokrojony boczek, dodałem drobno posiekaną cebulę, zeszkliłem. Wymieszałem w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiłem farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem.
Liście kapusty osączyłem z zalewy, ściąłem zgrubienia. Nałożyłem farsz, zawinąłem gołąbki. Ułożyłem je ciasno w rondlu, na dnie którego rozłożyłem kilka liści , przekładając je kawałkami wędzonego mięsa. Zalałem wodą wymieszana z sokiem z kiszonej kapusty. Zapiekałem pod przykryciem ok. 3 godz.
Podałem z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.06.2017 08:51
fajny pomysł
Barbara13 02.06.2017 08:02
interesujący pomysł,jeszcze takich nie jadłąm
halina17 01.06.2017 20:09
Dobre gołąbki :)
ben-ka 01.06.2017 10:08
Takich jeszcze nie jadłam.
Krzysztof15 01.06.2017 06:02
bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 31.05.2017 21:59
nigdy takich nie jadłam
jagoda5913 31.05.2017 21:51
Zawsze pyszne
anka1988 31.05.2017 21:18
taki obiad - poezja
Edith85 31.05.2017 20:58
Super pomysł
Bernadeta1 31.05.2017 20:42
pyszności takie gołąbki
Franciszek 31.05.2017 19:09
Dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak