Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście pekińskiej pieczone w sosie pomidorowym
2. Mięso wymieszać z soczewicą , ryżem , rosołem/bulionem oraz przyprawami wg. smaku
3. Z miękkiej kapusty odrywać liście , kłaść na początek każdego od szerszej strony porcję farszu formując małego kotlecika. Zawijać najpierw jedne z boków do środka a następnie zwinąć w rulon.
4.Sos pomidorowy:W garnku rozgrzać masło , wlać przecier , przesmażyć go co chwila mieszając. Wlać wodę , oraz przyprawy wg. smaku- wymieszać , doprowadzić do zagotowania.
5. Do naczynia żaroodpornego przełożyć gołąbki, zalać je sosem pomidorowym.( W razie gdyby nie były całkowicie zakryte dolać wody) Piec 90 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
6. Gotowe gołąbki podawać z ziemniakami lub pieczywem.