Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina liście 1 pęczek
ryż 100 g
mięso mielone 250 g
sól
pieprz
chrzan 1 łyżka
bulion 1 szklanka
jogurt naturalny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym

Kroki postępowania

1
Liście botwinki zblanszować w lekko osolonym wrzątku.
Krok 1 - Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym foto
2
Ugotowany ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić sola i pieprzem.
Krok 2 - Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym foto
3
Na każdy liść nałożyć łyżkę farszu i zwinąć jak gołąbki.
Krok 3 - Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym foto
4
Gołąbki ułożyć w głębokiej patelni lub rondelku i wlać zalać bulionem. Całość dusić pod przykryciem ok 30 minut. Podaje te gołąbki z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego wymieszanego z chrzanem, doprawionego solą.
Krok 4 - Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 12.07.2014 19:15
były pyszne polecam!
Adam/ZUB3R 10.07.2014 08:40
wyglądają smacznie
Gracer 10.07.2014 07:58
fajne sa gołąbki w botwince
wwwiolka 09.07.2014 23:33
Fajny i ciekawy przepis.
asiczekz 09.07.2014 21:46
fajnie wyglądają
berys18 09.07.2014 21:01
świetne gołabki
mirosława4 09.07.2014 20:49
ciekawy pomysł na gołąbki
Lis 09.07.2014 18:52
Świetny pomysł muszę spróbować:)
Sroczka 09.07.2014 18:39
Ciekawe gołąbki, zjadłabym takie.
gibli 09.07.2014 17:44
mniam są rewelacyjne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak