Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki tradycyjne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 250 gram
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
wywar warzywny 1 litr
przyprawy do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki tradycyjne

Ryż gotujemy. Do ostudzonego ryżu dodajemy mięso mielone. Cebulkę podsmażamy po czym dodajemy do mięsno-ryżowej masy. Do farszu dodajemy rónież jajko oraz przyprawy.Mieszamy. Całą główkę kapusty gotujemy parę minut.Zdejmujemy z niej liście.Ścinamy wszelkie zgrubienia, większe nerwy z liścia. Na każdy liść kapusty nakładamy nieco farszu i zawijamy.

Na dno garnka układamy liście , których nie użyliśmy do zrobienia gołąbków. układamy na nich nasze gołąbki,zalewamy wywarem i gotujemy około godzinę-półtorej.Podajemy z ziemniakami i sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.11.2012 22:06
Smakowicie wyglądają, uwielbiam takie tradycyjne gołąbki.
Ewelina38 08.09.2012 18:45
jak dla mnie nie nic smaczniejszego w polskiej kuchni
malinyWkuchni 25.06.2012 16:36
i o to chodzi! Tradycja i domowy smak!
Mysiunia 04.03.2012 18:22
gołąbki to coś co lubię najbardziej:)
Renia1 29.09.2011 18:02
od zawsze uwielbiam golabki
maryśka 28.09.2011 09:26
uwielbiam
maryśka 28.09.2011 09:26
uwielbiam
Ania67 23.09.2011 10:37
pyszne
IKrakowianka 17.09.2011 07:59
pyszne
pioge7 06.09.2011 19:08
ładnie podane :D super wygląd , przepis ekstra
przejs 06.09.2011 19:07
dziękuję :)
gosia47-47 06.09.2011 19:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak