Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki podsmażane.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
ryż 10 dag
kapusta 1 duża główka
ketchup 500 ml
jajko 1
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
margaryna
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki podsmażane.

Kroki postępowania

1
Mięso wyrobić z ugotowanym na 3/4 ryżem, jajkiem, 3 łyżeczkami ketchupu i przyprawami.
Krok 1 - Gołąbki podsmażane. foto
2
Kapustę sparzyć w osolonej wodzie. Oddzielić liście, ściąć z nich nerw i zawijać w nie mięso.
Krok 2 - Gołąbki podsmażane. foto
3
Podsmażyć na margarynie, do momentu zarumienienia kapusty.
Krok 3 - Gołąbki podsmażane. foto
4
Ketchup rozrobić z wodą pozostałą od parzenia kapusty.
Krok 4 - Gołąbki podsmażane. foto
5
Podsmażone gołąbki włożyć do garnka, zalać sosem z ketchupu i dusić pod przykryciem ok 40 minut.
Krok 5 - Gołąbki podsmażane. foto
6
Smacznego:)
Krok 6 - Gołąbki podsmażane. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 28.07.2012 19:38
pycha
Sroczka 26.07.2012 19:43
Też robię podobnie. Wychodzą pyszne.
parysek10 26.07.2012 11:51
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak