Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki po meksykańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta biała 1/4
ryż 1 woreczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki po meksykańsku

Kroki postępowania

1
ryż ugotować i dodać do mięsa mielonego, a następnie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem
Krok 1 - gołąbki po meksykańsku foto
2
kapusztę drobno poszatkować lub pokroić i dodać do mięsa i wymieszać
Krok 2 - gołąbki po meksykańsku foto
3
Z mięsa uformować kotlety i smażyć na patelni z obu stron
Krok 3 - gołąbki po meksykańsku foto
4
Przełożyć do garnka. Koncentrat rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, doprawić solą i pieprzem
Krok 4 - gołąbki po meksykańsku foto
5
Gotować 0,5h. Smacznego
Krok 5 - gołąbki po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 01.04.2015 14:45
dobra propozycja
Natalija 10.09.2014 14:56
fajny przepis :)
Kejti 10.09.2014 10:50
Fajne gołąbki,robię podobne,tylko dodaję więcej ostrych przypraw :-)
Futka 10.09.2014 10:06
wspaniały pomysł na gołąbki w innym wydaniu - pycha! :)
Lidzia 10.09.2014 06:56
Bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak