Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki po Bieszczadzku z sosem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 3 szkl
mięso mielone 1/2 kg
sól
pieprz
jajko 2 szt
pieczarki 40 dag
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
przyprawa wpłynie
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki po Bieszczadzku z sosem pieczarkowym

z kapusty wykrawamy głąb .Gotujemy ja odrywając wierzchnie liscie. Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone ,jajka ,sól,pieprz wyrabiamy ręką farsz. Farsz kładziemy do lisci zawijamy w gołąbki.Układamy ciasno w brytwance -na spód i wierzch kładziemy liście kapusty .Zalewamy wodą dodajemy kostki bulionowe i gotujemy .Na patelni rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone w cząstki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażamy .Dolewamy wody ,doprawiamy solą i pieprzem . Zaciągamy mąką z śmietaną -doprawiamy przyprawą w płynie . Gołąbki podajemy polane sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 04.11.2011 12:56
super
Norgiusz 04.11.2011 12:56
super
Lotar 04.11.2011 11:03
bardzo apetycznie się prezentują
Magdalena67 04.11.2011 08:07
Lubię gołąbki
iwa643 04.11.2011 06:16
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak