Gołąbki odwrotne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0.5 kg
  • kapusta biała

    pół główki
  • przyprawy

  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę potrzeć na tarce.Do dużej miski włożyć mięso mielone, jajko potartą kapustę oraz wsypać woreczek ryżu.Wszystko razem zmieszać przyprawić wegetą, z powstałej masy ulepić klopsy.Do garnka nalać około 4 litry wody i zagotować.Do wrzątku włożyć ulepione klopsy i gotować około pół godziny, później wyciągamy klopsy z wody i robimy sos.Do Zagotowanej wody z klopsów dodajemy 2 kostki rosołowe, przecier pomidorowy, później aby zagęścić mieszamy wodę z mąką i dodajemy do wywaru.na koniec do sosu dodajemy ugotowane klopsy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 13.05.2013 10:37
zrobie dzisiaj
Ewelina47 13.03.2012 09:47
pycha
Neetka90 10.01.2011 13:16
Musze spróbować
marenka 02.11.2010 07:08
Warto spróbować
aginaa 20.10.2010 10:00
fajnie wyglada
alaaa 06.10.2010 12:56
brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat