Gołąbki niezawijane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5 kg
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • ryż

    1/2 szkl
  • kasza manna

    1/4 szkl
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • kasza

    1/2 szkl
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę posiekać i posolić(1łyżeczka).Odstawić na pół godz.Następnie lekko odcisnąć i dodać do niej wszystkie składniki.Uformować gołąbki,obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.Przełożyć do szklanego naczynia i zalać gorącym wywarem(1/2litra wody na 1 kostkę rosołową),tak aby zakryć całość.Piec ok1 godz,w temp,200*.Podawać na gorąco,można polać sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat