Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki najlepsze jakie jadłam

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 350 gram
ryż 180 gram
cebula 1 sztuka
kapusta biała 1 główka
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki najlepsze jakie jadłam

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy z surowym ryżem i pokrojoną w kostkę cebulką.
Krok 1 - Gołąbki najlepsze  jakie jadłam foto
2
Do dużego garnka nalać wodę i włożyć do niej naszą kapustę.
Kiedy woda się zagotuje odwrócić kapustę do góry nogami i gotować jeszcze kilka minut.
Po ostygnięciu kapusty. Odrywać delikatnie liście. Jeśli głąby będą wciąż twarde, rozbić je tłuczkiem do mięsa.
Krok 2 - Gołąbki najlepsze  jakie jadłam foto
3
Na każdy liść ułożyć farsz. Zawinąć.
W garnku roztopić margarynę. Wkładać nasze gołąbki. Zalać szklanką wody.Przykryć i co jakiś czas dolewać wodę.
Po 40 min gołąbki są gotowe.
Z wody która została z gotowania gołąbków robimy sosik pomidorowy.
W tym celu do wody dodajemy przecier pomidorowy i wszystko doprawiamy.
Krok 3 - Gołąbki najlepsze  jakie jadłam foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.01.2014 08:52
ja uwielbiam gołąbki
Milka100 24.11.2013 23:01
pyszne gołąbki
Alex_M 21.03.2013 08:31
pyszne golabeczki :)
alaaa 13.03.2013 19:46
też robię,gołąbki super
kala9287 08.03.2013 11:32
pycha, uwielbiam gołąbki
ewelinapac 08.03.2013 11:30
fajne , takich jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak