GOŁABKI NADZIEWANE PĘCZAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczak

    2 szkl
  • boczek

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • orzechy

    3 łyżki
  • kapusta

    12 szt
  • bulion

    1 szkl
  • sól

    1-2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokrój w niedużą kostkę Obierz cebulę czosnek, posiekaj je drobno, tak przygotowane składniki wymieszaj z orzechami i kaszą. Dopraw na pikantnie solą oraz pieprzem.
Farsz rozłóż na liściach kapusty. Zwiń liście z farszem, zakładając brzegi do środka. Gotowe gołąbki ciasno ułóż w brytfannie.Podlej gorącym bulionem.
Doprowadź do wrzenia a następnie zmniejsz płomień i duś gołąbki pod przykryciem przez 15 minut. Następnie brytfannę odkryj i włóż do piekarnika. Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 170.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 17.09.2012 14:46
rewelacja
Jodaj 04.04.2012 16:43
mniam :)
agnieszka214 17.12.2011 13:54
wspaniałe
agnieszka214 17.12.2011 13:54
wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat