Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki mięsne z kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kasza jęczmienna 1 woreczek
kostka rosołowa 1
mięso mielone 500 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
majeranek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
kapusta biała 1 główka

sos

woda 2,5 szklanki
kostka rosołowa 1
koncentrat pomidorowy 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki mięsne z kaszą

Kroki postępowania

1
Kaszę jęczmienną gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, aż napęcznieje. Odcedzamy i studzimy
Krok 1 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto
2
Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy do smaku przyprawy wymienione w składnikach.Mieszam - wyrabiamy.
Krok 2 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto
3
Następnie dodajemy zimną kaszę i całość jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto
4
Kapustę sparzamy i dzielimy na pojedyncze liście. Na każdy liść nakładamy porcję mięs. Po czym zawijamy kapustę z mięsem na "gołąbki".
Krok 4 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto
5
Gołąbki związujemy nitką lub spinamy wykałaczką.
Krok 5 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto
6
Sos: wodę wlewamy do głębszej patelni. Dodajemy kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto
7
Do sosu wkładamy gołąbki. Dusimy pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gołąbki wykładamy na półmisek i polewamy sosem.
Krok 7 - Gołąbki mięsne z kaszą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak