Gołąbki leniwe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0,5 kg
  • mięso mielone z łopatki

    0,5 kg
  • kasza gryczana

    0,5 szklanki
  • ryż

    0,5 szkalnki
  • kasza manna

    1 szklanka
  • jajko

    3 sztuki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • cebula

    2 sztuki
  • kasza

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić w drobną kostkę,dodać mięso,wszystkie kasze i ryż ,pokrojoną w kostkę i przesmażoną cebulkę oraz jajka i wymieszać na jednolitą masę.Odstawić na ok 1,5 godziny.Formować na kształt kotletów i obsmażyć na oleju.Ułożyć pionowo w brytfance .Zalać rosołkiem z 2 kostek rozpuszczonych w litrze wody.Rosołek powinien całkowicie zakrywać gołąbki.Piec w piekarniku przez godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna6 06.09.2010 07:50
Ciekawy przepis,spróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat