Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki leniwe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 kg
mięso mielone z łopatki 0,5 kg
kasza gryczana 0,5 szklanki
ryż 0,5 szkalnki
kasza manna 1 szklanka
jajko 3 sztuki
kostka rosołowa 2 sztuki
olej do smażenia
cebula 2 sztuki
kasza 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki leniwe

Kapustę pokroić w drobną kostkę,dodać mięso,wszystkie kasze i ryż ,pokrojoną w kostkę i przesmażoną cebulkę oraz jajka i wymieszać na jednolitą masę.Odstawić na ok 1,5 godziny.Formować na kształt kotletów i obsmażyć na oleju.Ułożyć pionowo w brytfance .Zalać rosołkiem z 2 kostek rozpuszczonych w litrze wody.Rosołek powinien całkowicie zakrywać gołąbki.Piec w piekarniku przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 06.09.2010 07:50
Ciekawy przepis,spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak