Gołąbki inne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

    1 szt
  • mięso mielone

    20 dkg
  • cebula

    2 szt
  • olej

    w/g uznania
  • jajko

    2 szt
  • ryż

    1/2 szkl
  • kasza manna

    1/2 szkl
  • kasza gryczana

    1/2 szkl
  • rosół

    w/g uznania
  • mąka

    w/g uznania
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować,posolić i odstawić ,aż bedzie miękka.Cebulę obrać,pokroić,zrumienić na oleju.Do mięsa dodać ryż,kaszę,jajka,cebulę,przypawy oraz odciśnietą kapustę i wymieszać.Masę fomować w płaskie kotlety,obtaczać w mące,smażyć na oleju.
Gołąbki zalać rosołem i piec w piekarniku około godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 23.12.2011 14:08
przepadam za gołąbkami
Magdalena80 09.12.2010 23:57
uwielbiam
Magdalena80 09.12.2010 23:57
uwielbiam
iga2 08.12.2010 12:42
lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat