Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1/2 szklanka
ryż 1/2 szklanka
kasza manna 1/2 szklanka
mięso mielone 30 dag
kapusta 1/2 sztuka
jaja 4 sztuki
pieczarki 30 dag
sól
pieprz
mąka do panierowania
tłuszcz do smażenia
sos cygański 1 słoik
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy. Odciskamy.
Krok 1 - Gołąbki inaczej foto
2
Kasze i ryż dodajemy kapustę, mieszamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Krok 2 - Gołąbki inaczej foto
3
Do w/w składników dodajmy mięso mielone, wbijamy jajka, doprawiamy. Masę wyrabiamy.
Krok 3 - Gołąbki inaczej foto
4
Z masy formujemy gołąbki, obtaczamy z mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu - dokładnie z każdej strony.
Krok 4 - Gołąbki inaczej foto
5
Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem cygańskim wymieszanym z bulionem.
Krok 5 - Gołąbki inaczej foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Gołąbki inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 04.03.2014 13:11
Ciekawy sposób na zrobienie gołąbków.
gibli 03.01.2014 21:07
ciekawe zestawienie:)
Milka100 03.01.2014 20:13
ciekawy przepis
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 20:09
Ciekawy przepis i połączenie smaków
Marta11 03.01.2014 19:42
tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak