Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki grzybowe w czerwonej kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
kasza jęczmienna 300 g
grzyby leśne 300 g
cebula 1 szt
masło 50 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Ja do tych gołąbków gotuję kaszę pęczak a ostatnio kaszę gryczaną białą.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki grzybowe w czerwonej kapuście

Kapustę sparzyć jak na gołąbki tradycyjne
Kaszę ugotować i wystudzić
Grzyby pokroić w kostkę i obgotować w osolonej wodzie.Następnie odsączyć na sicie.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle .Do cebuli dodać grzyby i razem smażyć.Dodać sól i pieprz do smaku.
Grzyby dodać do kaszy i wymieszać.
Gotowy farsz nakładać porcjami na liście kapusty i zawijać gołąbki.
Gołąbki ułozyć w garnku ,zalać wodą -można tylko posolić wodę albo dorzucić kostkę rosołową.Gotować aż kapusta będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.11.2014 10:59
bardzo smaczne
Kejti 24.09.2014 08:15
Ciekawe gołąbeczki :-)
gibli 23.09.2014 08:26
w takiej kapuście jeszcze nie jadłam, muszą być smaczne)
Wiesława1 17.09.2014 19:19
ciekawy przepis
Habibi 17.09.2014 10:04
jadłam gołąbki z kiszonej czerwonej kapusty - ale sama nie mam cierpliwości do obierania liści, trzeba naprawdę dobrą kapustę kupić (słabo związaną w główkę, a to nieczęsto się zdarza), aby łatwo odchodziły
Zdzisław 17.09.2014 04:33
takich nie jadłem, warto spróbować, czy czerwona dobrze po sparzeniu zdejmuje liście?
Czyki 16.09.2014 18:36
Kapitalny pomysł, super muszą smakować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak