Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki duńskie

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
Farsz:
ryż 1 szkl
cebula 2 szt
pieczarki 25 dkg
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do dekoracji
cytyna do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki duńskie

Ryż ugotować,cebule i pieczarki pokroic i podsmazyc ,natke pokroic ,wszystkie skladniki wymieszac i doprawic do smaku.
Sałatę umyc i kazdy lisc wlozyc do folii i rozwalkowac,nastepnie w lisc wlozyc farsz zawinąć jak gołabki,ułożyć na półmisku,udekorować koperkiem i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 09.12.2010 22:08
nie znam
rosik93 08.12.2010 23:21
Ciekawy przepis nigdy takich nie jadłem.
iga2 08.12.2010 12:27
ooo jakies nowe gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak