Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki bez zawijania z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 glówki
kasza gryczana 2 woreczki
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
olej rzepakowy 5 łyżek
przecier pomidorowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki bez zawijania z kaszy gryczanej

Kapustę szatkujemy drobno, gotujemy z odrobiną soli. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy z cebulką. Kapustę, kaszę, bułkę tartą, pieczarki i przyprawy łączymy. Formujemy owalne klopsy przypominające gołąbki. Smażymy z każdej strony, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przecier mieszamy z 1 szkl wody i zalewamy gołąbki. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.05.2016 09:31
Chętnie skorzystam z przepisu:)
Habibi 13.05.2016 08:42
bardzo je lubię i również robię z różnymi kaszami :)
krokus 12.05.2016 22:25
Pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak