Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
kapusta pekińska 1/2 szt
ryż 1 saszetka
kasza manna 2,5 łyżki
jajko 2 szt
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
oliwa
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską bardzo drobno pokrój, posól i odstaw na 30 minut. Po tym czasie odciśnij powstały sok.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską foto
2
Do kapusty dodaj mięso mielone, ugotowany ryż, kaszę mannę, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską foto
3
Z masy uformuj owalne kotleciki. Obtocz je w mące.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską foto
4
Gołąbki obsmaż na patelni z dwóch stron na oliwie. Następnie przełóż je do garnka.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską foto
5
Zalej wodą i wsyp przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Krok 5 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.01.2015 18:15
bardzo fajne
Ewelina1991 15.01.2015 17:00
ja też z pekińską jeszcze nie robiłam -ciekawie wygląda :)
Janina 15.01.2015 16:50
Z pekińską jeszcze nie robiłam;)
mitek111 15.01.2015 16:05
ciekawy pomysł z tą kapustą pekińską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak