Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
ryż 3/4 szklanki
mięso mielone 1/2 kg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić w paseczki i sparzyć gorącą wodą.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
2
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Połączyć z mięsem, jajkiem, bułką tartą i kapustą.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
3
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku, ja dolewam jeszcze około szklanki ciepłej przegotowanej wody aby gołąbki były bardziej miękkie.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
4
mięso formujemy w podłużne kotlety wielkości dłoni.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
5
Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron po kilka minut (około 10).
Można podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!
Krok 5 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 28.12.2012 00:24
wolę klasycznie choć te są przepyszne
Angelika10 14.08.2012 00:52
też je lubię ;)
Michaś 12.08.2012 21:32
sa pyszne :) sam je robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak