Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • ryż

    3/4 szklanki
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jaja

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szklanka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
Kapustę pokroić w paseczki i sparzyć gorącą wodą.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Połączyć z mięsem, jajkiem, bułką tartą i kapustą.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku, ja dolewam jeszcze około szklanki ciepłej przegotowanej wody aby gołąbki były bardziej miękkie.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
mięso formujemy w podłużne kotlety wielkości dłoni.
Krok 5 - Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińcką foto
Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron po kilka minut (około 10).
Można podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

ALAGOR 28.12.2012 00:24
wolę klasycznie choć te są przepyszne
Angelika10 14.08.2012 00:52
też je lubię ;)
Michaś 12.08.2012 21:32
sa pyszne :) sam je robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat