Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W KAPUSTĘ

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
ryż 200 gram
kapusta biała 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
bulion 2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W KAPUSTĘ

Ryż uprażyć na półtwardo.Kapustę drobno poszatkować.cebulę obrać ,posiekać i przesmażyć.Do mięsa dodać wystudzony ryż,kapustę,jajka i przyprawy.Wszystko wymieszać dodając bułkę tartą.Uformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Obsmażone kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać bulionem i dusić około 40 minut.Dodać przecier pomidorowy i polać gotowe gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 02.04.2013 09:26
lubie takie!
anemon 19.12.2012 18:38
Podobają mi się Twoje "nieowinięte" kapustą gołąbki.
Łukasz15 26.11.2012 15:43
Taki obiadek każdy lubi
Krystyna32 02.09.2012 09:05
pycha
kanu83 30.07.2012 18:35
uwielbiam
Wiesława1 04.03.2012 16:06
super!!
berys18 11.02.2012 18:20
bardzo lubie takie gołąbki
berys18 11.02.2012 18:20
bardzo lubie takie gołąbki
kate.500 27.11.2011 11:09
smaczne
misia53 20.11.2011 17:38
a ja nigdy takich nie robilam , podobają mi się
gottrina 19.11.2011 17:13
pycha, polecam
kochanyptysiu 13.10.2011 17:00
zabieram do siebie
kochanyptysiu 13.10.2011 17:00
zabieram do siebie
Justa32 02.10.2011 09:44
smaczne
MAR3STA 28.09.2011 21:59
uwielbiam takie
Angelika10 28.09.2011 20:28
Pyszne czasami robie.
IZABELA29 28.09.2011 11:35
dawno ich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak