Gołąbki bez zawijania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pół główki kapusty

  • jajko

  • majeranek

  • bulion

    1 szklanka
  • przecier pomidorowy

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

  • cebula

  • olej do smażenia

  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno poszatkowaną kapustę wrzuciłam na rozgrzany olej wraz z posiekaną cebulą. Dusiłam kilka minut, aż lekko zmiękła. Wystudziłam.
Do miski z mielonym mięsem dodałam ryż, kapustę i jajko . Posoliłam , dodałam pieprz i majeranek. Wyrobiłam wszystko dokładnie , uformowałam nieduże kotlety i podsmażylam na oleju z obu stron. Dodalam do tego zalewę z pomidorów z puszki i trochę bulionu warzywnego i dusiłam około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 21.01.2014 19:18
wkońcu muszę spróbować
IZABELA29 13.08.2012 11:21
robiłam raz ale rodzina woli te z kapustą .
ben-ka 21.01.2012 11:56
robię podobne:)
Wacław 28.12.2011 14:36
pyszny obiadek !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat