Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na gołąbki

mięso mielone 700 gram
kapusta pekińska 200-300 gram
ryż 100 gram
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram
olej do smażenia

Sos pomidorowy

woda 1 litr
koncentrat pomidorowy 200 gram
kostka rosołowa 1 sztuka
kapusta pekińska 2-3 duże liście

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę pekińską drobno kroimy. Zostawiamy 2-3 duże liście które włożymy na dno garnka z sosem pomidorowym. Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną kapustę, 100g ugotowanego ryżu, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy. Delikatnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy. W garnku mieszamy wodę z koncentratem pomidorowym i kostką rosołową. Na dno wkładamy liście kapusty by nie przywarło i podsmażone gołąbki. Gotujemy na małym ogniu ok. 30minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 10.01.2015 21:46
robię bardzo podobne i moja rodzina je uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak