Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
kapusta pekińska
ryż
pomidory krojone z puszki 500 gram
masło 50 gram
mąka pszenna 30 gram
wywar warzywny 0,5 litra
śmietana 100 gram
sól do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kapustę szatkujemy i moczymy przez 10 min. w wrzątku.
Ryż, kapustę i mięso mieszamy w jednolitą masę, dodajemy pieprz do smaku.
Formujemy gołąbki, podsmażamy na patelni z jednej i drugiej strony do zarumienienia.
Pomidory poddusić z połową masła w celu uzyskania silniejszego zabarwienia. Z pozostałej ilości masła i z mąki sporządzić zasmażkę, rozprowadzić wywarem, dodać przysmażone pomidory, zagotować. Sos doprawić solą i cukrem, wymieszać ze śmietaną.
Podsmażone gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i dusimy pod przykryciem 30min. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.07.2014 20:59
Też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak