Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
mięso mielone 1 kg
grysik 1 szkl
jaja 3 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę siekamy, solimy i odstawiamy na 3 godziny. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę odciskamy, dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy gołąbki. Obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Układamy w brytfance jeden koło drugiego. Uzupełniamy wodą, tak by były przykryte.
Wstawiamy do piekarnika lub dusimy na kuchni przez 45 minut na małym ogniu. Podajemy polane sosem pomidorowym lub grzybowym. Polecam z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 11.06.2014 10:35
moje ulubione!!!
ppaulina 17.02.2014 10:53
pychota też takie robię
fotoviderek 29.12.2013 11:28
Fajny pomysł :)
Stenka 28.07.2013 08:31
ciekawy przepis
JOANNA16 29.06.2013 15:51
pycha lubię takie
caralajna 07.06.2013 15:50
nie robiłam jeszcze takich 'klopsów', wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak