Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
ryż 3/4 szkl
cebula
smalec 1 łyżka
jajko
natka pietruszki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Umyte mięso zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, sól i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie zimne mięso mielimy maszynką do mięsa. Opukany ryż zalewamy osoloną wodą i gotujemy na gęsto. Na patelni roztapiamy smalec i smażymy cebulkę aż się zarumieni. Do miski dajemy zmielone mięsko, ugotowany ryż, posiekaną natkę pietruszki i jajko oraz przyprawy. Wyrabiamy. Z wyrobionego farszu formujemy kotleciki. Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 17.01.2014 11:29
wyglądają apetycznie
cooleczka 15.01.2014 18:08
nie robiłam jeszcze takich
berys18 31.12.2013 07:19
ciekawy pomysł, muszę wypróbować
Renata22 14.11.2013 20:59
sporo osób je chwali, trzeba kiedys wypróbować
malina 04.09.2013 10:26
ten przepis robię tak samo , fajny
misia53 22.08.2013 00:54
a gdzie kapusta?
ben-ka 21.08.2013 10:56
mnie by smakowały,takich jeszcze nie jadłam.
Dorian 10.07.2013 07:55
pyszne golabki
Róża1 01.07.2013 08:22
fajny pomysł:-)
adelajda 14.06.2013 09:33
zapowiada się pysznie
Kuchareczka2 25.05.2013 21:17
super jedzonko
Iwusia 11.05.2013 21:59
fajny ten przepis
pestka 05.04.2013 07:14
to też jest dobry pomysł
jeta72 28.03.2013 08:52
bardzo lubię :-)
barbara11561 21.03.2013 20:56
też czasami takie robię,ale ja bardzo lubię gołąbki z dużą ilością kapusty
kate.500 20.03.2013 21:21
super pyszne
Margo1 15.03.2013 17:21
lubię takie
olkaaa 27.02.2013 10:10
chętnie zrobię
Motorek 26.02.2013 00:38
Bardzo dobre
mela25 24.02.2013 15:52
pyszne mięsko
ElizaT 20.02.2013 20:32
pomysłowo
Ada-Gaba 06.02.2013 19:29
pyszne gołąbki
Seba 06.02.2013 09:34
pycha
Anitapaj 05.02.2013 12:47
Kocham gołąbki;) Zawsze robię zawijane. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis;)
smakoszek 03.02.2013 20:31
ciekawy sposób na gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak