APM

Gołąbki bez zawijania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 gram
  • kapusta biała

    400 gram (starta)
  • jajko

    1 sztuka
  • ryż

    1 torebka
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    0,5 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie nieco krócej niż pisze na opakowaniu.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni.
Wszystkie składniki (bez mąki) wymieszać.
Z masy formować niewielkie kotleciki, gdyby się rozpadały dodać jeszcze bułki i panierować je w mące.
Gołąbki lekko podsmażyć na patelni z obu stron.
W dużym garnku zagotować wodę z kostką rosołową, wrzucić do niej gołąbki i gotować ok. 25-30 minut.

Podawać z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.06.2017 13:43
smaczne gołąbki
joanna__s 18.09.2013 16:23
Mięso już się rozmraża i dzisiaj wieczorem będę robić takie pyszne gołąbki.
MC_S 20.07.2013 11:11
Aż poczułem ten smak.
Cranberry 16.07.2013 07:48
wykorzystam dziś przepis:)
Jodaj 20.01.2013 09:25
pyszne :)
Isia 07.01.2013 14:26
pychotka
Monika58 05.01.2013 12:15
pycha
KasiaK90 05.01.2013 10:25
uwielbiam
PIOTR11 05.01.2013 10:16
wyglądają apetycznie
manaika 05.01.2013 10:07
uwielbiam gołąbki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat