Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 1/2 kg
ryż 1 szkl.
kasza jęczmienna 1 szkl.
jajko 2 szt.
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt.
mąka do obtoczenia
kapusta 1/2 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę drobno poszatkować i troche podgotować. Ryż i kaszę ugotować do miękkości. Cebulę zeskważyć na złoty kolor. Mięso zasypać przyprawą do mięs, dodac jajko, kapustę, ryż, kaszę, cebulę. Wymieszać. Gdy jest zbyt rzadkie podsypać bułką tartą. Z jednolitej masy formowac kuleczki, obtoczyć w mące i smażyć. Usmażone gołąbki przęłozyć do rondla, zalać wodą, bz je pokrywala i zagotować. Podawać z ziemniakami lub same. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 07.11.2012 07:52
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak