Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 0,5 główki
ryż 1 torebka
mięso mielone 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
jaja 1 szt
sól
pieprz
majeranek
olej
sos pieczeniowy 1 łyzka
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki bez zawijania

1) ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
2) kapustę włoską szatkujemy
3) do mięsa przyprawionego solą, pieprzem i majerankiem dodajemy poszatkowaną kapustę i ostudzony ryż
4) dodajemy do mięsa jajko i bułkę tartą - wszystko dokładnie mieszamy
5) z tak przygotowanego mięsa lepimy kulki i je delikatnie spłaszczamy, smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
6) podsmażone z obu stron kulki zalewamy szklanką wody i tak dusimy przez ok. 15 minut
7) mieszamy pół szklanki wody z koncentratem pomidorowym (ok3 łyżek) i dodajemy do tego 2 łyżki sosu pieczeniowego, tym zalewamy kulki na patelni i dusimy jeszcze ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.05.2012 20:46
pycha;)
krzysiu510 13.03.2012 10:09
super fotka i świetna propozycja nie znosze zawijania gołąbków:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak