Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2
ryż 3 woreczki
mięso mielone 1 kg
jajko 3
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kasza manna 3 łyżki
koncentrat pomidorowy
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na małych oczkach. Dodać do tego 3 woreczki ryżu i zalać wrzątkiem na 10 min. Po tym czasie odcedzić. Do odcedzonej kapusty i ryżu dodać mięso mielone, wbić 3 jajka, dodać 3 łyżki kaszy manny, przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać do sklejenia ze sobą składników. Formować gołąbki i smażyć z obu stron. Po usmażeniu przełożyć do osobnego garnka i zalać gotowym bulionem. Gotować pod przykryciem około 40 minut. Sos doprawić koncentratem i mąką.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 03.10.2012 16:29
szybko i smacznie
caralajna 13.08.2012 21:03
super pomysł
Dorota37 25.05.2012 14:42
super
Kuchareczka2 03.04.2012 08:39
takich nie robiłam
gosia561 19.03.2012 13:37
zawsze to coś innego
anula250 07.02.2012 13:21
Uwielbiam te gołąbki :)
cooleczka 16.01.2012 15:14
z kaszą manną - mniam
olkaaa 28.12.2011 09:23
ciekawe
kanu83 21.11.2011 09:26
uwielbiam
AgaS10 16.11.2011 19:19
pyszne:)
Kuchareczekjeden 16.11.2011 15:30
muszę wreszcie takie zrobić
ziutula
ziutula 12.11.2011 12:01
też takie zjem gołąbkowe...
berys18 11.11.2011 12:26
fajne gołąbki
dorotka0000025 29.10.2011 11:17
pycha
ronald88 28.10.2011 11:02
super
Margo1 28.10.2011 09:22
super robię też takie
jerry1 26.10.2011 12:25
uwielbiam gołąbki zarówno te tradycyjne jak i te!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak